Gladiator (2000)

In het jaar 180 na Christus, ten tijde van de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt een van de grootste Romeinse keizers, Antonius Marcus Aurileus. Hij laat het lot van de Romeinen over aan zijn wrede en genadeloze zoon Commodus. Deze laat de beste strijders vechten om het volk te vermaken. Een van deze gladiatoren, generaal Maximus door Commodus gedegradeerd tot slaaf, weet zich te verheffen tot de held van de Romeinen. Door zijn glorieuze optredens in de Arena weet hij het volk voor zich te winnen. Maximus vecht echter niet voor zijn eigen triomf. Zijn doel is de beste gladiator allertijden te worden om zich zo te wreken op keizer Commodus.

details

IMDb 8.510 155 minuten

recensies Gladiator

De Volkskrant

kijk Gladiator online

Pathe Thuis
Gladiator poster van Gladiator cast & crew

IMDb Gladiator

IMDb 8.510

cast & crew Gladiator

regisseur

Ridley Scott

acteurs

Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, David Schofield, John Shrapnel, Tomas Arana, Ralf Moeller, Spencer Treat Clark, David Hemmings, Tommy Flanagan, Sven-Ole Thorsen, Omid Djalili, Nicholas McGaughey, Chris Kell, Tony Curran, Mark Lewis, John Quinn, Alun Raglan, David Bailie, Chick Allan, David J. Nicholls, Al Ashton, Billy Dowd, Ray Calleja, Giannina Facio, Giorgio Cantarini, Allan Corduner, Michael Mellinger, Said Amel, Adam Levy, Gilly Gilchrist, Paul Bateman, Nick Beardshaw, Corey Booth, Michael Dickins, Malcolm Ellul, James Fiddy, Peter Francis-Wemyss, Ruth Frendo, Kjeld Gogosha-Clark, Cara Higgins, Earl Hundt, Mehdi Kashani, Tom Kay, Phil Lowes, Nic Main, Ray Mangion, Antonio Meitin, João Costa Menezes, Mike Mitchell, Arnold Montey, Antone Pagán, Norman Campbell Rees, Neil Roche, Paul Sacks, Steve Saunders, Christopher Say, Christian Simpson, Brian Smyj, Richard Stride, Tony Tomlinson en Michael Yale

details Gladiator

jaar

2000

speelduur

155 minuten

Deze week zijn er voor Gladiator geen voorstellingen in Utrecht

Gladiator draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Gladiator.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Gladiator. Hier zie je waar en wanneer Gladiator in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Gladiator uit 2000 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Gladiator wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Gladiator draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Gladiator wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Gladiator draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Gladiator staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Volkskrant. Ook de IMDB score/rating van de film Gladiator wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Gladiator!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Gladiator, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Gladiator kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Gladiator verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Gladiator. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Gladiator wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Gladiator en de regisseur van de film Gladiator worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.